Ga naar de hoofdinhoud

Alp’hotel of Lodji Hotel: een klein stukje België aan de voet van de Alpen

Welkom in het hart van het Trois Vallées-domein in de Franse Alpen. Het nieuwe 4-sterren Alp’hotel, gelegen in de Valaisiaanse badplaats Saint-Martin de Belleville, zal in januari van dit jaar zijn deuren openen. Ons team van archipealgo is sinds eind 2019 ter plaatse aanwezig om de werken dagelijks te volgen, een gelegenheid om kennis te maken met de hooggebergtearchitectuur en haar eigenaardigheden.

Het hotel is een complex van 47 kamers, 3 duplex-appartementen en 3 chalets, dat ook een wellnesscentrum met zwembad, een winkel, een bar, een brasserie en een parkeergarage op 3 niveaus omvat. Door de combinatie van natuursteen en hout past het project in de traditionele architectuur van de stad met een eigentijds tintje. Het gevouwen dak weerspiegelt het silhouet van de berg die zich tegen de hemel aftekent. Grote terrassen breiden de binnenruimtes uit voor het plezier en de ontspanning van de vakantiegangers.

Onder leiding van de familie Baudinet brengt het project een stukje België tot leven in dit Walliser dorp. Het hotel krijgt de naam ‘Lodji’, het restaurant ‘Au Torè’ en de snackbar ‘Volle Petrol’.

Project in samenwerking met Bureau d’Etudes Lemaire, BEOS, Semaco en Label5.9, op basis van een concept van Altiplan.

ontdek het interview met René Baudinet op de RTBF

 

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu