Ga naar de hoofdinhoud

archipelago tekent de urgentieverklaring voor klimaat en biodiversiteit

Samen met andere Belgische architecten ondertekenden we de verklaring voor de klimaat- en biodiversiteitsnoodtoestand. Wilt u ook mee doen? Schrijf u dan hier via bezoek aan  architectsdeclare

 

archipelago signe la déclaration d'urgence pour le climat et la biodiversité

Belgische architecten engageren zich in strijd tegen klimaatcrisis

“Enkele Engelse architectenbureaus lanceerden in juni 2019 een online initiatief waarmee ze hun engagement uitdrukken een actieve rol op te nemen in de strijd tegen de klimaatcrisis. De online petitie UK Architects Declare Climate and Biodiversity Emergency werd intussen al door meer dan 700 architectenbureaus ondertekend. Het initiatief kreeg de laatste maanden navolging in heel wat andere landen. Redactiebureau Palindroom en architectura.be lanceren ook nu een Belgische versie.”

Lees het volledige artikel op architectura

 

#architectsdeclare

Klimaatverandering en een tanende biodiversiteit zijn de grootste problemen van onze tijd. Gebouwen en de bouwsector spelen daarin een grote rol. Ze zijn goed voor bijna 40% van de energiegerelateerde uitstoot van koolstofdioxide (CO2). Daarnaast hebben ze ook een aanzienlijke invloed op onze natuurlijke habitat.

Er is nood aan een paradigmaverschuiving binnen de bouwsector, willen we tegemoetkomen aan de noden van onze maatschappij zonder daarbij de ecologische grenzen van onze planeet te overschrijden. Samen met onze klanten moeten we streven naar gebouwen, steden en andere infrastructuur als ondeelbare componenten van een groter, voortdurend vernieuwend en zelfvoorzienend systeem.

De kennis en technologie zijn voorhanden om te starten met die transformatie. Hetgeen ontbreekt is collectieve wil en durf. We zijn ons hiervan bewust en verbinden ons ertoe om onze werkwijze te optimaliseren om zo te komen tot architectuur en stedenbouw die een positievere impact hebben op onze leefomgeving.

Oorspronkelijke initiatiefnemers: construction declares

Initiatiefnemers Belgisch project: architectura.be

Al 108 handtekeningen in België

 

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu