Ga naar de hoofdinhoud

archipelago wint samen met Cordeel de DBM voor CM Limburg

De komende twee jaar zal het nieuwe hoofdkwartier oprijzen van de CM Limburg aan de Blauwe Boulevard te Hasselt. Het gebouw zal worden opgetrokken evenwijdig met de Hasseltse ring en verweven met het nog te realiseren Demerpark. Het ontwerp is een resultante van de binnen archipelago geïntegreerde ‘performance and scenario based design’ contextuele ontwerpmethodiek. Ook onze WELL en BREEAM specialisten zaten mee aan de ontwerptafel.

 

 

Het gebouw is de nieuwe thuishaven voor CM medewerkers en bezoekers met een belangrijke nadruk op het welbehagen en de beleving. Het huisvest volgende functies: CM-Kantoor , onthaal/atrium, crèche, ontspanning,  conferentie, brasserie, parking & laad/los, stockage bewegingsdiensten, multifunctionele ruimte vrijwilligers bewegingsdiensten, kantoren, facilitaire diensten.

 

CM als Gezondheidsfonds

Stimuleren tot bewegen in het gebouw langsheen de spina welke het kloppend hart vormt. In de spina is er ruimte voor informele ontmoetingen, verschillende werkvormen, samenwerkplekken en ontspannende koffiepauzes. Deze ondersteunt maximaal de principes van ‘het nieuwe werken’.

De opengewerkte trappen leiden de gebruiker doorheen verschillende sferen: open, transparant, prikkelend, stimulerend.

De sterke verweving met het nieuwe Demerpark zorgt voor een aangename werkomgeving en maximaal contact met de groene omgeving. De terrassen, op maaiveldniveau en op de daken, fungeren zowel als buitenwerkplek als ontspanning.

Het gebouw voorziet in een programmatorische duurzaamheid door zijn hoge mate aan flexibiliteit en moduleerbaarheid. Het gebouw bestaat uit 4 volumes welke via een plint met elkaar verbonden zijn. Elk gebouwvolume heeft een eigen stijgkern met trap/lift en kan indien gewenst afgesplitst worden.

 

Facts & Figures

  • Oppervlakte BVO: +/- 16 500m²
  • Ondergrondse parking voor 340 wagens en 200 fietsen
  • +/- 78 bovengrondse parkeerplaatsen
  • E45

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu