Ga naar de hoofdinhoud

archipelago wint wedstijd Joseph Bracops Ziekenhuis in Anderlecht

Joseph Bracops Ziekenhuis in Anderlecht: archipelago architects en NU architectuuratelier winnen de wedstrijd voor de bouw van een polikliniek en een medisch-technisch blok.

Hôpital Joseph Bracops

Het Joseph Bracops Ziekenhuis, één van de schakels in het netwerk van IRIS Zuid in Brussel, ligt direct naast het voetbalstadion van Anderlecht. De internationale wedstrijd, onder leiding van het Bouwmeester Kristiaan Borret team, had tot doel een nieuwe polikliniek van 5.000 m² en een nieuw medisch-technisch blok van 3.500 m² te bouwen.

Het winnende project stelt een ambitieus en evoluerend masterplan voor dat tot doel heeft de stedelijke site te verdichten om een openbare tuin te creëren die gedeeld wordt met de wijk. De principes van de circulaire economie zijn vanaf het begin van het project volledig geïntegreerd: gebruik van lokale en duurzame materialen, omkeerbaarheid van gebouwen, “nul-energie”-principe en doordachte prefabricage. Ten slotte bevordert de ontwikkeling van de openbare binnen- en buitenruimten de duurzame integratie van het ziekenhuis in zijn stedelijke context. In samenwerking met BUUR cvba, Ellyps s.a., MATRIciel, MC carré en COSEP sa.

 

Lees de CASE STUDY – BRACOPS

Hoe ziet een stedelijk ziekenhuis eruit volgens de duurzame principes van de circulaire economie?

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu