Ga naar de hoofdinhoud

BoostUp Center voor start-ups in biotechnologie is voltooid

Het Novalis BoostUp Center, een incubator voor startende biotechnologiebedrijven, is voltooid. Gelegen in het wetenschapspark Novalis in Luxemburg (BE), is het BoostUp Center het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen archipelago en intercommunale IDELUX, gedreven door een gezamenlijke visie op creatieve omgevingen voor innovatie.

Het BoostUp Center maakt een complete infrastructuur beschikbaar voor het ontwikkelen van innovatieve bio-oplossingen. Een modulaire en aanpasbare structuur biedt plaats aan biotech containers die functioneren als GMP-geclassificeerde cleanroom ruimtes. Naast de industriële hal omvat het programma ook kantoren, samenwerkings- en ontmoetingsruimten en een reeks laboratoria.

De architectuur van het BoostUp Centre combineert industriële constructie met meer verfijnde architecturale ingrepen zoals een lange gordijngevel die uitkijkt op het landschap, de keuze voor natuurlijke en recycleerbare materialen en de detaillering van de bijna onzichtbare voegen in de gevel.

De Novalis-site is een unieke benadering van het industrie- en wetenschapspark, met een sterke focus op de integratie van het omringende natuurlijke landschap. Het door Matriciel ontworpen masterplan resulteerde in een permeabele site met ecologisch waterbeheer en een brede waaier aan lokale vegetatie en verschillende microklimaten die de biodiversiteit van de regio ondersteunen.

Partners: GEI, Ekium, PS2

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu