Ga naar de hoofdinhoud

Brussels Airport – Swissport neemt nieuw kantoorgebouw in gebruik

Na de opening van het state-of-the-art Pharma Center in oktober 2019 werd met de ingebruikname van het kantoorgebouw door Swissport een tweede mijlpaal bereikt in de herontwikkeling van het overslaggebouw 704 op de cargozone van Brussels Airport. Deze ontwerpopdracht werd door Brussels Airport Company toevertrouwd aan archipelago en Groep Infrabo en is uitgevoerd door Cordeel en Cegelec.

archipelago Swissport

Aanpasbaarheid als vast gegeven

Een afhandelaar op de luchthaven voorziet kantoorgelegenheid voor zijn klanten en heeft dus nood aan een robuuste infrastructuur die kan worden ingevuld naargelang de snel veranderende noden.

Het kantoorgebouw is opgebouwd als een open structuur bekleed met een performante gevel in zichtbeton. Met behulp van demonteerbare binnenwanden zijn de verdiepingen ingedeeld in afzonderlijke kantoorruimtes. Door de doorgedreven modulatie van de gebouwstructuur en de technische installaties, en door de toepassing van verhoogde vloeren, is het mogelijk om de indeling te veranderen met beperkte ingrepen.

In de derde en laatste fase wordt de acceptatiezone vernieuwd en wordt de renovatie van het bestaand overslaggebouw verder afgerond. De voorlopige oplevering is voorzien in oktober 2021.

Gebouw 704 in cijfers

  • kantoorgebouw: 5 817 m²
  • overslaggebouw: 24 414 m²
  • overdekte buitenruimte: 11 467 m²
  • omgevingsaanleg: 25 330 m²

Het kantoorgebouw telt 5 bovengrondse bouwlagen en een technische kelder en heeft een capaciteit van 227 werkplekken.

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu