Ga naar de hoofdinhoud

CHwapi voorgesteld in het magazine ‘Architecture Hospitalière’

Ontdek de artikels over Fase 2 van CHwapi in nummer 18 herfst/wintereditie van het magazine Architecture Hospitalière, met onder meer een interview met Nicolas Van Oost en Laurent Grisay voor archipelago.

Het project ‘Centre Hospitalier de Wallonie picarde’ (CHwapi) brengt een belangrijke wens tot werkelijkheid: om alle “acute” ziekenhuisbedden van de regio Doornik op één site samen te brengen. Fase 1, afgerond in 2015, omvatte reeds een afdeling voor moeder en kind, een medisch-technisch centrum, intensive care eenheden en logistieke diensten. In Fase 2 zullen in totaal bijna 850 dagziekenhuisbedden en -plaatsen worden ondergebracht op ‘Site de l’Union’.

Ontdek het artikel hier

Intussen werd de oproep voor openbare aanbesteding voor de structurele werken van Fase 2 gelanceerd. Dit is een belangrijke stap binnen het grootschalige ziekenhuisproject: de bouw van een sokkel verbonden met het bestaande gebouw en opgebouwd rond patio’s, als ook twee driehoekvormige volumes met de wooneenheden. Alle informatie over de oproep voor openbare aanbesteding is beschikbaar op het e-Tenderingplatform.

Meer weten over dit project? Ontdek hier de case study: Hoe maak je van een groot ziekenhuis een aangename buur?

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu