Ga naar de hoofdinhoud

De Post Covid-19 stad: het vinden van herstel in (landschaps)architectuur – een nieuw perspectief

Wat heeft Covid-19 aan het licht gebracht over onze samenleving?Wat is de genezende kracht van de natuur?  Is een veerkrachtige publieke ruimte het vaccin tegen de crisis van morgen?

Onze collega, Tatiana Sao Chan Cheong, architecte bij archipelago, deelt haar perspectief over de post-Covid-19 stad en veerkracht door middel van (landschaps)architectuur.

Kop van Kessel-lo

“Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in een stedelijke omgeving. Sinds maart 2020 werd aan meer dan 4,5 miljard mensen opgedragen om thuis te blijven om zo de verspreiding van het Covid-19-virus tegen te gaan. Met als gevolg: het verkeer stopte, de straten liepen leeg en we konden de vogels terug horen fluiten. De meerderheid van de mensen woont in een appartementsgebouw en elke reis naar buiten is zowel een fysieke als een mentale expeditie geworden: masker = check; handdesinfecteermiddel of handschoenen = check. Daarbij brengen sommigen nu 24 uur op 24 door in hun woonomgeving en zoeken naar een evenwicht tussen rondrennende kinderen – omdat de scholen gesloten zijn – en het succesvol voltooien van de werkuren. Voor sommigen is de isolatie een eenzame en deprimerende periode geweest door de sociale afstand die ons beperkt in al het face-to-face menselijk contact, terwijl anderen juist genieten van hun extra vrije tijd en van de gelegenheid gebruik maken om tijd door te brengen met hun familie, ‘vergeten’ hobby’s weer op te pakken, enz. [… ]”

Ontdek hier het perspectief 

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu