Ga naar de hoofdinhoud

De werking van archipelago’s R&I team wordt uitgebreid met nieuwe onderzoeksprojecten

De werking van archipelago’s R&I team wordt uitgebreid met enkele nieuwe onderzoeksprojecten, de selectie van een wetenschappelijke paper en een 4-daagse opleiding voor opdrachtgevers uit de zorgsector

Implementation of Circular Economy in the Built Environment – een Europees onderzoeksproject rond circulaire economie in samenwerking met 40 Europese academische instituten, waaraan  archipelago deelneemt als een van de weinige architectuurbureaus, is officieel toegekend door de Europese Commissie.

Transformation Capacity Toolarchipelago zal de evaluatiecriteria van de Transformation Capacity Tool, ontwikkeld tijdens het BAMB project, aanpassen aan de specifieke stedelijke context van Brussel.

OVAM praktijkgids voor veranderingsgericht bouwenarchipelago werkt samen met CERAA aan een praktijkgids voor veranderingsgericht bouwen, in opdracht van OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij verantwoordelijk voor het afvalbeleid en de transitie naar een circulaire economie.

Academische paper voor de Sustainable Build Environment Conference (SBE) in Berlin – het wetenschappelijk committee van de SBE conferentie heeft archipelago’s toezending ‘An urban hospital based on the principles of circular economy: the case of Joseph Bracops hospital’ geselecteerd voor een volledige mondelinge presentatie. De paper werd geschreven door Giulia Scialpi, Joost Declercq en Laurent Grisay, samen met prof. Daniella Perrotti (UCL).

Opleiding over het nieuwe kader voor duurzame zorgprojecten (Zorgaddendum GRO) voor VIPA – op vraag van VIPA (de Vlaamse administratie voor zorginfrastructuur) geeft archipelago in september en oktober een 4-daagse cursus voor opdrachtgevers in de zorgsector over het nieuwe duurzaamheidskader voor zorgprojecten, waarvan archipelago ook co-auteur is. Dit project wordt geleid door de KULeuven.

Bijdrage aan de interregionale versie van het GRO-duurzaamheidskader – de opdracht voor archipelago om de regionale administraties bij te staan bij de verdere uitwerking van de nieuwe interregionale versie van het GRO-duurzaamheidskader wordt verlengd. In dit project geeft archipelago mee vorm aan de opzet van het duurzaamheidskader en wordt er dieper ingegaan op de thema’s Klimaatverantwoord Ontwerpen en Circulair Bouwen.

Met deze nieuwe projecten verstevigt R&I zijn positie tussen academisch onderzoek en architectuurpraktijk. Op nationaal en internationaal niveau wordt R&I steeds meer erkend als een partner met grote meerwaarde door unieke inzichten in duurzaam, circulair en aanpasbaar bouwen.

 

 

 

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu