Ga naar de hoofdinhoud

Inhuldiging van Centre Universitaire Zénobe Gramme (CUZG)

archipelago

Inhuldiging Centre Universitaire Zénobe Gramme (CUZG) – transformatie van een historisch gebouw tot een centrum voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De verbouwing werd geleid door Ma² en archipelago.

De restauratie van de Grote Zaal, nieuwe polyvalente ontmoetingsruimtes en toepassen van hoog-performante beglazing zijn slechts enkele van de werken die werden uitgevoerd voor de transformatie van dit emblematische gebouw in het stedelijke landschap van Charleroi, opgericht in 1905 en geklasseerd als historisch monument in 2004.

De uitdaging was om een ecosysteem te creëren waarin innovatie en duurzame ontwikkeling worden gestimuleerd door verschillende actoren met complementaire expertises samen te brengen. Op stedelijk niveau maakt CUZG deel uit van een herontwikkeling op schaal de wijk om meer ruimte te bieden aan voetgangers en groen. De opening op 8 september 2023 wordt het hoogtepunt van bijna 3 jaar werkzaamheden die resulteren in een innovatief, toekomstgericht project met groot respect voor de erfgoedkwaliteiten.

Partners: BESP, Sweco en ATS.

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu