Ga naar de hoofdinhoud

Inhuldiging van nieuwe inkomhal voor het Regionaal Ziekenhuiscentrum van Huy

CHR HUY

Het Regionaal Ziekenhuiscentrum van Huy heeft haar nieuwe inkomhal ingehuldigd in bijzijn van Christie Morreale, vice-voorzitter van de Waalse regering, minister van Volksgezondheid, en Christophe Collignon, minister van Huisvesting, Plaatselijke Besturen en Stad. Het Ziekenhuiscentrum werd vertegenwoordigd door voorzitter Florian Rorive, algemeen directeur Jean-François Ronveaux en medisch directeur Christophe Levaux.

Samen met onze collega’s van Ciplet-Blaffart, was archipelago aanwezig om deze mijlpaal te vieren, die het einde van 15 jaar werk markeert.

De renovatie van de inkomhal is het sluitstuk van een volledige herstructurering van het ziekenhuis, die begon met de bouw van nieuwe vleugels voor huisvesting patiënten en medische activiteiten en de verbouwing van bestaande gebouwen. De hele infrastructuur is aangepast aan de huidige normen voor medische praktijken, patiëntencomfort en energie-efficiëntie.

De inkomhal groepeert alle receptiediensten in een serene en lichte sfeer. Deze zone wordt verbonden met een binnenstraat met winkels die het publiek naar de verschillende afdelingen leidt. In het centrum van het ziekenhuis is een tuin gegraven om de kelder te verlichten en de diensten te verbeteren.

De uitbreidingen van het ziekenhuis werden zorgvuldig geïntegreerd in de stedelijke context en de typische Mosan-architectuur van de stad. Klei-kleurige baksteen afgewisseld met roestvrijstalen panelen geven kleur aan de gevels. Door de variatie in volumes dringt het licht door tot in de straten rondom het ziekenhuis en worden openbare ruimtes gecreëerd die toegankelijk zijn voor voetgangers.

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu