Ga naar de hoofdinhoud

Joseph Bracops ziekenhuis wint Future Healthcare Design award

Het nieuwe Joseph Bracops ziekenhuisproject heeft zopas de Future Healthcare Design award gewonnen op het European Healthcare Design congres dat deze week in Londen plaatsvond!

Joseph Bracops Hospital

De prijs bekroont een project dat “het potentieel kan aantonen voor uitmuntende resultaten op het vlak van masterplanning, place making, wellness, pandemische paraatheid en duurzame ontwikkeling, in lijn met de strategische vereisten van de zorgverstrekker om hun diensten te transformeren binnen de bredere gemeenschap, het regionale of nationale gezondheidssysteem”.

Dit is een grote erkenning voor het nieuwe Bracops-ziekenhuis dat is ontworpen op basis van circulaire economieprincipes: lokale en duurzame materialen, flexibel gebruik en omkeerbaarheid van gebouwen, ‘nul-energie’-principes en doordachte prefabricage. De ontwikkeling van openbare ruimten zowel binnen als buiten het ziekenhuis zal zorgen voor de duurzame integratie ervan in zijn stedelijke locatie.

Het project is ontworpen door archipelago architecten voor het netwerk Hôpitaux Iris Sud – Iris Ziekenhuizen Zuid in samenwerking met NU architectuuratelier, BUUR Part of Sweco, Ellyps, MATRIciel, MC-carré en COSEP sa.

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu