Ga naar de hoofdinhoud

Nieuwe CM hoofdzetel voltooid en open voor het publiek

De nieuwe CM Hoofdzetel in Hasselt werd officieel geopend door Jos Meyers, voorzitter CM Limburg, Bart De Ruysscher, algemeen directeur CM Vlaanderen, Benjamin Vandervoort, directeur organisatie CM, samen met het team van archipelago en Cordeel.

Het ontwerp van archipelago voor de nieuwe CM hoofdzetel volgt een sterke visie op the new world of working. Het publieke programma met de inkomzone, de kinderopvang, de ontspanningsruimtes en het restaurant zijn ontworpen voor maximaal gebruikscomfort, herkenbaar voor bezoekers en verbonden met het Demer park via grote terrassen en ramen die het mooie uitzicht kaderen.

Een flexibel en modulair ontwerp biedt de verschillende CM-afdelingen een verscheidenheid aan werk- en ontmoetingsruimten, zowel binnen als buiten. Een wandelpad dat begint bij de ingangszone groeit als een boom door het gebouw en verbindt zo verschillende zones voor specifieke werkactiviteiten en informele ontmoetingen.

Het gebouw zal zich eenvoudig kunnen aanpassen aan toekomstige veranderingen. Hoewel de vier hoofdafdelingen verbonden zijn door een gemeenschappelijke gelijkvloerse verdieping, kunnen ze toch onafhankelijk van elkaar functioneren door aparte circulatiekernen. Dit biedt CM de flexibiliteit om verschillende delen van het gebouw te verhuren of te verkopen, terwijl hun eigen organisatie op termijn gemakkelijk kan evolueren.

Het project is gecertificeerd met de WELL Building Standard. Dit is het resultaat van een evidence-based ontwerpaanpak om een gezonde en comfortabele omgeving te creëren voor CM medewerkers, leden, vrijwilligers en buurtbewoners.

Partners: Cordeel, Imtech, OMGEVING, SDKE, Raco

Galerij met afbeeldingen

copyright Sven Dillen

/

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu