Ga naar de hoofdinhoud

Projet U – transformatie van verlaten kantoorgebouw naar gemeentehuis voltooid

Een groot verlaten kantoorgebouw uit de jaren zeventig, gelegen aan de rand van Brussel, wordt omgevormd tot een nieuw gemeentehuis voor Gemeente Ukkel. Het gemeentehuis biedt plaats aan 450 ambtenaren en verbindt het gebouw met de buurt door de aanleg van een publieke tuin.

“Ik ben er zeer trots op dat we erin geslaagd zijn om een leegstaand gebouw uit de jaren zeventig te renoveren. Dit gebouw werd bekroond met de be.exemplary-prijs van de stad Brussel, die bouw- en renovatieprojecten beloont op het gebied van duurzame stadsontwikkeling, architecturale kwaliteit, sociale aspecten, milieu en circulaire economie.” Jonathan Biermann, schepen van gemeentegebouwen

Het nieuwe gemeentehuis in Ukkel is een open en uitnodigende plek die voor maximale interactie zorgt tussen de gemeenschap en haar ambtenaren. Verschillende soorten werkplekken laten flexibel gebruik toe, zowel tijdens als na de kantooruren. Voor het interieur werden de vaste meubels en ook de signalisatie door archipelago ontworpen. Naast een uiterst zorgvuldige aanpak voor de renovatie, werd een pilootproject opgezet met Vivaqua rond riothermie: energie gehaald uit afvalwater, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande energiestromen en lokale condities op de site.

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu