Ga naar de hoofdinhoud

Renovatie en uitbreiding van Domein Neckersgat in Ukkel – start van de werken

domaine du neckersgat

Op donderdag 22 september vierde het OCMW van Ukkel de start van de werken voor Domein Neckersgat, in aanwezigheid van de burgemeester van Ukkel Boris Dilliès, het team van Jacques Delens, SOCATRA, en archipelago collega’s Nicolas Van Oost, Lorenzo Alfieri en Albi Blakaj.

Domein Neckersgat, in het hart van Ukkel, oorspronkelijk bestemd voor de opvang en verzorging van veteranen uit de wereldoorlog, wordt omgevormd tot een gespecialiseerd centrum voor bejaarden. Het nieuwe centrum zal een capaciteit bieden van 150 bedden, te midden van een groene omgeving die toegankelijk wordt gemaakt voor de naburige gemeenschap.

De herontwikkeling van de site, met waardevol historisch erfgoed en een natuurlijk parklandschap, wordt uitgevoerd in direct overleg met opdrachtgever OCMW-Ukkel, de dienst Monumenten en Landschappen – Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, en het gemeentebestuur van Ukkel.

Domein Neckersgat is een innovatief project dat inzet op erfgoed, de omliggende natuur, en het welzijn van de bewoners, volgens een geïntegreerde en duurzame visie.

In samenwerking met BEL (stabiliteit), Ellyps (technieken), Beos (EPB).

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu