Ga naar de hoofdinhoud

Start van de werf voor Safran-project op Brussels Airport

De start van de werf voor de nieuwe Safran Aircraft Engine Services vestiging werd gevierd met een inhuldigingsceremonie op de Brussels Airport toplocatie.

Het nieuwe energiepositieve gebouw van Safran zal de productie van next generation vliegtuigmotoren ondersteunen met hoge duurzaamheidsnormen. Het project combineert bouwfysische optimalisatie met ecologisch waterbeheer, een natuurlijk groen landschap, prestatiegerichte strategie voor verlichting en een focus op zachte mobiliteit.

“Met de ontwikkeling van dit nieuwe gebouw verwezenlijken we een dubbele doelstelling: ten eerste de ontwikkeling van ons wereldwijd onderhoudsnetwerk, ter ondersteuning van de mondiale groei van de LEAP-vloot. Tegelijk verkleinen we de ecologische voetafdruk van onze activiteiten en van onze infrastructuur, wat past binnen de strategie van Safran om zijn CO2-uitstoot drastisch te verlagen.” Nicolas Potier, Support & Services-director van Safran Aircraft Engines

De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin 2024 afgerond zijn en de site zou in het eerste kwartaal van 2024 volledig operationeel zijn.

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu