Ga naar de hoofdinhoud

Start van werf voor circulair renovatieproject Station Wijgmaal

Op minder dan 200m van ons kantoor in Leuven, krijgt het voormalige station van Wijgmaal een tweede leven dat volledig gericht is op duurzaamheid en circulariteit, als het nieuwe kantoor voor milieuorganisatie Dialoog en een nieuwe bar die wordt uitgebaat door de buurt.

De bakstenen structuur wordt zo goed mogelijk intact gehouden en de bakstenen van het afgebroken deel worden gerecupereerd als invulmetselwerk voor de nieuwe betonstructuur. Alle materialen voor de afwerking kunnen eenvoudig worden verwijderd of vervangen zonder dat dit schade toebrengt aan het originele gebouw.

Het energieverbruik is minimaal door na-isolatie in het bestaande gebouw en de extra isolatie onder het dak. Voor de afwerking binnen wordt een dampopen leempleister aangebracht

De nieuwe ‘Bar Rosalie’, in het bestaande deel van het stationsgebouw, zal volgens dezelfde ecologische principes werken: minimaal afval en duurzame biologische producten uit de omgeving. Bovendien wordt de bar uitgebaat door een lokale vzw waardoor de bar een nieuwe hotspot kan worden voor het gemeenschapsleven in Wijgmaal.

Partners: Engelen Ingenieurs, Efika, InReBo

Lees meer in het tweedelige interview op circubuild:

https://www.circubuild.be/nl/nieuws/dialoog-en-archipelago-over-circulaire-verbouwing-station-wijgmaal-deel-1/

https://www.circubuild.be/nl/nieuws/dialoog-en-archipelago-over-circulaire-verbouwing-station-wijgmaal-deel-2/

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu