Ga naar de hoofdinhoud

Team onder leiding van archipelago wint nieuw project voor de bouw van 5 ziekenhuizen in het HELORA-netwerk

Het HELORA-netwerk heeft de unieke ambitie om vijf nieuwe ziekenhuizen te bouwen en zo het eerste geïntegreerde ziekenhuisnetwerk in Wallonië te worden. Elk ziekenhuis wordt een schakel in het zorgnetwerk en werkt in synergie met de andere sites: het project brengt de verschillende ziekenhuizen samen om complementariteit te bevorderen en de specifieke kenmerken van elke locatie te integreren. Daarom heeft HELORA ervoor gekozen om de ontwikkeling van haar vijf ziekenhuizen, met in totaal bijna 2.150 bedden en 220.000 m², toe te vertrouwen aan één ontwerpteam.

Het project dat archipelago heeft ontworpen, samen met partners VK en Tractebel, beantwoordt aan de vooropgestelde vraag door een origineel type ziekenhuis voor te stellen met een organische, uitbreidbare en schaalbare structuur. De 5 nieuwe ziekenhuizen zijn gebaseerd op een reeks gestandaardiseerde modules die kunnen worden samengesteld naargelang de context van elke site, en stralen bovendien een kwalitatief imago uit dat onmiddellijk herkenbaar is en vereenzelvigd kan worden met het HELORA-project.

Elk van de toekomstige ziekenhuizen zal een meerwaarde toevoegen aan zijn omgeving als reactie op de huidige sociale en ecologische uitdagingen, een vorm van regeneratie voor de regio. Het project zet menselijkheid centraal en zal de natuur in het hart van elk ziekenhuis plaatsen. HELORA’s engagement voor duurzame ontwikkeling wordt bevestigd door o.a. een zero-emission doelstelling en het gebruik van hout in de structuur.

Dit nieuwe model, aangepast aan de de gezondheidssector van de 21e eeuw, wordt ontworpen in nauwe samenwerking met de HELORA-teams op het terrein. Het project zal resulteren in de oprichting van lokale ziekenhuizen die toekomstgericht zijn, op menselijke schaal en duurzaam geïntegreerd in hun context.

In samenwerking met : Omgeving, Forum, CoCeptio, Apsis Santé, Antares, Leader Health, AtomBIM, PS2, A-tech en A&G architectes

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu