Ga naar de hoofdinhoud

Vivalia 2025 – De schetsen van het nieuwe CHR Centre-Sud werden onthuld

De contouren van het nieuwe VIVALIA-ziekenhuis werden deze week aan het publiek en de pers onthuld. Het nieuwe CHR Centre-Sud zal het zorglandschap in de hele regio opnieuw uittekenen in het kader van duurzame ontwikkeling. Daarmee symboliseert het een flexibel en moduleerbaar ziekenhuismodel dat comfort en uitmuntendheid in de zorg combineert in een omgeving waar de opvang van patiënten en personeel prioritair is. Wij zijn zeer trots en vereerd dat we dit ambitieuze project samen met onze VecteurA-partners mogen leiden.

Vivalia

Van monoliet tot moduleerbaar ziekenhuis

Het ziekenhuismodel wordt geconfronteerd met de evolutie van de zorg en de geneeskunde en moet zichzelf opnieuw uitvinden.

Het nieuwe Centre-Sud-ziekenhuis, dat het concept van de traditionele monoliet loslaat, presenteert zich als een gemeenschap van zeer flexibele en gespecialiseerde gebouwen.

Het ontwerp van het CHR Centre-Sud illustreert de nieuwe manieren waarop ziekenhuizen zich ontwikkelen. Het is een beter presterend model dat efficiëntie, voortdurende verbetering van de zorg en evolutie van praktijken en technieken combineert.

Moduleerbaarheid en flexibiliteit vormen het DNA van het ziekenhuisproject, van de programmeringsfase tot de schetsfase. Het ziekenhuis anticipeert op de evolutie van de praktijken en de uitrusting en zal in staat zijn om zichzelf te transformeren: moduleerbare gebouwen en gebouwonderdelen, evoluerende bouwlagen, interne en externe flexibiliteit met de mogelijkheid tot uitbreiding enz.

Het CHR Centre-Sud in cijfers:

oppervlakte van het terrein: 50 hectare;

vloeroppervlakte: 20 tot 30.000 m² => totale oppervlakte: 88.000 m²;

gebouw van 3 tot 5 verdiepingen hoog;

660 bedden in totaal, waarvan 30 bedden in de cardiopulmonale revalidatie => de opvangcapaciteit van het CHR Centre-Sud zal moduleerbaar/uitbreidbaar zijn volgens de activiteitspieken.

Bekijk de video van het project op TV LUX.

 

Galerij met afbeeldingen

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu