Ga naar de hoofdinhoud

New World of Working (NWoW)

De aanpak van de “New World of Working” impliceert een verregaande transformatie in bedrijven. De architectuur is een essentieel element bij deze transitie. Ze moet passen in deze logica om het concept te ondersteunen en te concretiseren.

De New World of Working in de dagelijkse realiteit

Vooraleer Tom naar kantoor vertrekt, beantwoordt hij thuis zijn dringende mails. Bij aankomst op kantoor installeert hij zich in de bar op de eerste verdieping om een kop koffie te drinken en checkt hij via het touchscreen zijn planning. Zijn collega van de communicatieafdeling komt langs en vraagt om een tijdstip in te plannen om de toekomstige promotiecampagne te bespreken. Ze maken een afspraak, leggen de audiovisuele ruimte vast en bevestigen de reservatie via het netwerk.

Ondertussen is Tom verhuisd naar één van zijn favoriete werkplekken, nabij een groot venster met zicht op het water. Gelukkig was dit plekje nog vrij. Twee van zijn collega’s straten een informele meeting aan de grote houten tafel. Als Tom wil bellen gaat hij naar een apart hoekje zodat hij zijn collega’s niet stoort. 

De namiddag loopt op zijn einde. Voor hij naar de gymzaal gaat om wat te sporten, zondert hij zich af in de bibliotheek. Daar legt hij de laatste hand aan het jaarrapport dat zijn uiterste concentratie vraagt. Er is bijna niemand meer aanwezig in de bibliotheek. Deze rustige sfeer is perfect voor dit soort werk waarmee hij zijn drukke, maar productieve week, afsluit.

Bricks, bytes, behaviour & branding

Het concept van de New World of Working moet op alle onderdelen van het bedrijf toegepast worden om er maximaal voordeel uit te halen. Dat betekent dat het ruimtelijk ontwerp van de plekken alleen betekenis krijgt als het gepaard gaat met een gedrags- en organisatieverandering, een maximale dematerialisatie van informatie en een groter communicatievermogen binnen teams én naar de buitenwereld. Deze transformatie wordt samengevat in de slogan 4B’s: “bricks, bytes, behavior and branding”.

De nieuwe hoofdzetel van ORES, de belangrijkste operator van de distributienetten voor elektriciteit en aardgas in Wallonië, illustreert deze structurele evolutie van een bedrijf naar de New World of Working. Voor de start werd een grote informatie- en opleidingscampagne opgezet waarbij alle medewerkers betrokken werden om nieuwe bedrijfspraktijken te definiëren. Tegelijk werden IT-netwerken en -tools herdacht om meer flexibiliteit en mobiliteit te bieden. Alle diensten waren betrokken bij het bevragingsproces om tot het gemeenschappelijk project te komen van vandaag.

De architectuur moet de transitie stimuleren

Om deze transformatie vaste vorm te geven, is het cruciaal dat de architectuur de concepten uit de collaboratieve aanpak ondersteunt en materialiseert. Vanuit dit idee hebben we de nieuwe zetel van ORES ontworpen. De decompartimentering van de diensten bevordert de samenwerking. Het nomadisme is wijdverbreid, zodat de meeste werkplekken vrij te kiezen zijn. De specialisatie van werkplekken vervangt de standaardisatie en de verschillende en gedifferentieerde vergaderruimtes stimuleren teamwerk. Aparte nissen liggen naast de open spaces voor taken die vertrouwelijkheid vragen. Voor het welzijn van de werknemers is er een sportzaal, bibliotheek of restaurant binnen de werkruimtes.

De architectuur en de technische netwerken ondersteunen de flexibiliteit van de ruimtes. Het natuurlijke licht is overal aanwezig en iedereen kan zich installeren op de plek die hij verkiest. De werkplek wordt een journey waar er uitwisselingen gebeuren, een dynamische en open ruimte.

We hebben dit thema al in andere projecten onderzocht. Het Administratief Centrum van de gemeente Ukkel beantwoordt aan een gelijkaardig doel als dat van ORES: de service aan de burger optimaliseren door de activiteiten samen te brengen op een enkele open plek. De zetel van de Rawbank in Kinshasa (RDC) illustreert op zijn beurt een aanpak die voorrang geeft aan een maximale flexibiliteit van de plateaus dankzij een driedimensionele modulariteit in de inrichting en de technieken.

Hoe een verlaten gebouw transformeren tot een levendige en goed functionerende publieke instelling

Case Study - PROJET U

Hoe een verlaten gebouw transformeren tot een levendige en goed functionerende publieke instelling

Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu

Wij gebruiken cookies om u op onze website een optimale ervaring te bieden.

Meer informatie › ok