Ga naar de hoofdinhoud

Anders werken binnen bedrijven

De aanpak van de “New World of Working” impliceert een verregaande transformatie in bedrijven. De architectuur is een essentieel element bij deze transitie en moet deel uitmaken van deze logica om de evolutie van deze werkwijze te begeleiden en te verwezenlijken.

Nieuwe werkwijzen in het dagelijks leven

Vooraleer Tom naar kantoor vertrekt, beantwoordt hij thuis zijn dringende mails. Bij aankomst op kantoor installeert hij zich in de bar op de eerste verdieping om een kop koffie te drinken en checkt hij via het touchscreen zijn planning. Zijn collega van de communicatieafdeling komt langs en vraagt om een tijdstip in te plannen om de toekomstige promotiecampagne te bespreken. Ze maken een afspraak, leggen de audiovisuele ruimte vast en bevestigen de reservatie via het netwerk.

Ondertussen is Tom verhuisd naar één van zijn favoriete werkplekken, nabij een groot venster met zicht op het water. Gelukkig was dit plekje nog vrij. Twee van zijn collega’s straten een informele meeting aan de grote houten tafel. Als Tom wil bellen gaat hij naar een apart hoekje zodat hij zijn collega’s niet stoort. 

De namiddag loopt op zijn einde. Voor hij naar de gymzaal gaat om wat te sporten, zondert hij zich af in de bibliotheek. Daar legt hij de laatste hand aan het jaarrapport dat zijn uiterste concentratie vraagt. Er is bijna niemand meer aanwezig in de bibliotheek. Deze rustige sfeer is perfect voor dit soort werk waarmee hij zijn drukke, maar productieve week, afsluit.

ORES - Opleiding centrum in Strépy

Bricks, bytes, behaviour & branding

Om zich volledig te ontplooien, moeten de concepten van samenwerking en autonomie op alle afdelingen van het bedrijf toegepast worden. Dat betekent dat het ruimtelijk ontwerp van de plekken alleen betekenis krijgt als het gepaard gaat met een gedrags- en organisatieverandering, een maximale dematerialisatie van informatie en een groter communicatievermogen binnen teams én naar de buitenwereld. Deze transformatie wordt samengevat in de slogan 4B’s: “bricks, bytes, behavior and branding”.

Het nieuwe hoofdkantoor van ORES, de toonaangevende elektriciteits- en aardgasnetbeheerder in Wallonië, is een goed voorbeeld van deze structurele evolutie van een bedrijf. Voorafgaand aan het project werd door Out Of Office een uitgebreide informatie- en trainingscampagne voor alle medewerkers uitgevoerd om nieuwe gewoontes binnen de teams te definiëren. Tegelijk werden IT-netwerken en -tools herdacht om meer flexibiliteit en mobiliteit te bieden. Alle diensten waren betrokken bij het bevragingsproces om tot het gemeenschappelijk project te komen van vandaag.

ORES - Hoofdzetel in Gosselies

De architectuur moet de transitie stimuleren

Om deze transformatie te begeleiden, is het cruciaal dat de architectuur de concepten uit de collaboratieve aanpak ondersteunt en materialiseert. In samenwerking met Out Of Office, die de binneninrichting heeft uitgewerkt, hebben we het nieuwe ORES-hoofdkantoor vanuit dit idee ontworpen. De decompartimentering van de diensten bevordert de samenwerking. Het nomadisme is wijdverbreid, zodat de meeste werkplekken vrij te kiezen zijn. De specialisatie van werkplekken vervangt de standaardisatie en de verschillende en gedifferentieerde vergaderruimtes stimuleren teamwerk. Aparte nissen liggen naast de open spaces voor taken die vertrouwelijkheid vragen. Voor het welzijn van de werknemers is er een sportzaal, bibliotheek of restaurant binnen de werkruimtes.

De architectuur en de technische netwerken ondersteunen de flexibiliteit van de ruimtes. Het natuurlijke licht is overal aanwezig en iedereen kan zich installeren op de plek die hij verkiest. De werkplek wordt een journey waar er uitwisselingen gebeuren, een dynamische en open ruimte.

archipelago heeft dit thema al in andere projecten onderzocht. Het Administratief Centrum van de gemeente Ukkel beantwoordt aan een gelijkaardig doel als dat van ORES: de service aan de burger optimaliseren door de activiteiten samen te brengen op een enkele open plek. De zetel van de Rawbank in Kinshasa (RDC) illustreert op zijn beurt een aanpak die voorrang geeft aan een maximale flexibiliteit van de plateaus dankzij een driedimensionale modulariteit in de inrichting en de technieken.

Hoe een verlaten gebouw transformeren tot een levendige en goed functionerende publieke instelling

Case Study - PROJET U

Hoe een verlaten gebouw transformeren tot een levendige en goed functionerende publieke instelling

CHC - Administratief gebouw
Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu

Wij gebruiken cookies om u op onze website een optimale ervaring te bieden.

Meer informatie › ok