Ga naar de hoofdinhoud
CM Limburg

Een link tussen natuur en stad

De site is een smalle strook tussen het Demerpark en de Hasseltse Ring. Een specifieke context tussen rustige groene zones en het lawaai van voorbijgaand verkeer. Het project wil daarom een buffer zijn en toch maximaal verbindingen mogelijk maken.

Publieke functies krijgen een duidelijke plaats in het gebouw: de lobby, de kinderopvang, de ontspanningsruimten, en het restaurant zijn makkelijk herkenbaar en ontworpen voor eenvoudig en comfortabel gebruik. Deze publieke functies zijn bovendien steeds verbonden met het Demerpark door grote ramen, specifieke zichten en ruime terrassen.

CM Limburg
CM Limburg

Een flexibel en modulair ontwerp

Het flexibel en modulair ontwerp van het gebouw maakt toekomstige aanpassingen eenvoudig mogelijk. De vier verschillende volumes zijn verbonden door een gemeenschappelijk plint en passerellen, maar kunnen ook afzonderlijk functioneren aangezien elk volume over een kern met verticale circulatie beschikt. Dit laat CM toe om op termijn zelfs verschillende delen van het gebouw te verhuren of verkopen.

Het nieuwe hoofdkantoor biedt een grote verscheidenheid aan werk- en vergaderruimtes, zowel binnen als buiten met grote terrassen die uitzicht bieden op het Demerpark. Ondersteunende functies zoals logistiek, opbergruimte en parking zijn zorgvuldig geplaatst zodat deze toegankelijk zijn, maar niet de publieke werking van het gebouw verstoren.

“Het nieuwe hoofdkantoor biedt een grote verscheidenheid aan werk- en vergaderruimtes, zowel binnen als buiten met grote terrassen die uitzicht bieden op het Demerpark.”

Kris Loix architect, executive partner
CM Limburg
CM Limburg

Bewegen door het interieur landschap

Het aanmoedigen van actief bewegen, zoals wandelen of fietsen, toegepast in het landschapsontwerp rondom het gebouw, wordt ook verdergezet binnenin het gebouw. We creëren  daarom een route die start aan de inkom en zoals een boom groeit doorheen het kantoor met de hoogste takken die tot aan het dak reiken. Langs deze route is er ruimte voor formele en informele ontmoetingen en verschillende soorten werkplekken.

Ruime trappen en een mooie houten vloer nodigen de CM werknemers uit om een wandeling te maken en verschillende sferen in het gebouw te verkennen. Om de nabijheid van het Demer park maximaal te benutten, ontwerpen we langs deze wandelroute grote terrassen die kunnen dienen als buiten-werkplek of ontspanningsruimte.

Als erkenning voor de aandacht die we doorheen het ontwerpproces aan het welzijn van de eindgebruikers besteden, kreeg het CM hoofdkantoor een WELL Building StandardTM certificaat. Dit is het resultaat van een ontwerpproces dat volledig is gefundeerd op evidence-based ontwerpprincipes voor een gezonde en comfortabele werkomgeving.

 

CM Limburg
CM Limburg
CM Limburg

Galerij met afbeeldingen

Ontdek andere case studies

De metamorfose van een industrieel braakliggend terrein in een duurzame stadswijk

Case Study - RUISBROEK

De metamorfose van een industrieel braakliggend terrein in een duurzame stadswijk

Een nieuw iconisch project voor een strategisch stedelijk gebied
Kop van Kessel-Lo

Case Study - KVKL

Een nieuw iconisch project voor een strategisch stedelijk gebied

Alle case studies
Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu

Wij gebruiken cookies om u op onze website een optimale ervaring te bieden.

Meer informatie › ok