Ga naar de hoofdinhoud

Performance-Based Design

De conceptuele fase van een project is cruciaal. Want beslissingen die je neemt in een vroeg stadium hebben de grootste impact. R&I zorgt ervoor dat optimaal gebruik van materiaal en energie, aanpasbaarheid van het programma, en gewenste comfortniveaus voor eindgebruikers volledig geïntegreerd worden in het architecturale concept.
We gebruiken drie instrumenten om onze kennis te delen binnen archipelago. De archipelago
academy  voor presentaties van collega’s,
infosessies  voor presentaties over specifieke onderwerpen, en  software-tools  voor dynamische energie- en daglichtsimulaties, akoestische simulaties, en de berekening van de milieu-impact van materialen en gebouwen.

Evidence-Based Design

Welzijn is onze belangrijkste ambitie. Of het nu gaat om een plek om te genezen, een kantoor, een school of een rusthuis: onze projecten staan in dienst van de mensen die er leven. We analyseren het gebruik van elk project over een zo lang mogelijke periode, om zo het volledige potentieel van een programma te verkennen en een duurzame visie te creëren.

R&I stelt al vroeg in het ontwerpproces
scenario’s  op om in te spelen op de verschillende manieren waarop mensen een project kunnen beleven. Via  co-creatieprocessen  en  interviews verzamelen  we informatie over de ruimtelijke ervaringen van eindgebruikers. Die dragen we over naar onze ontwerpateliers via checklists en interne publicaties die we voortdurend updaten.

collaboration

Wij willen zoveel mogelijk kennis delen. Daarom spelen we een actieve rol in verschillende interne en  externe onderzoeksprojecten  en
adviescomités . Het engagement van collega’s als onderzoeker of gastdocent zorgt voor een bevoorrechte band met de  academische wereld , wat ons helpt om nieuwe ideeën te ontwikkelen en voor te stellen.

Daarnaast steunen we toegepast onderzoek via de Baekeland-mandaten van VLAIO, waarmee doctoraatsonderzoek wordt gefinancierd. Dankzij deze samenwerkingen krijgen we waardevolle feedback waarmee we onze ontwerpmethodologie voortdurend kunnen verfijnen, om een contextuele architectuur te maken die gevoelig is voor mens en milieu, en die zich richt op een duurzame toekomst.

Onze nieuwste Perspectieven

Alle perspectieven
Terug naar de homepagina Ga naar het hoofdmenu